Новобузьке управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що відповідно до звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від Одеської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби №002815 п.м./21 від 26.07.2021, від дикого кабана віком 7 місяців, виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней у Херсонській області, Херсонський район, Дар’ївська ТГ, плавні території НПП Нижньодніпровський на відстані 1,5 км від с. Понятівка

Зоною епізоотичного вогнища (неблагополучний пункт) визначено:

  • плавні правого берега р.Дніпро (нижня межа: від місця падіння р.Інгулець в р.Дніпро, в районі с.Придніпровське);

  • верхня межа: по р.Дніпро в районі с.Іванівка та плавні лівого берега р.Дніпро, між р.Дніпро та р.Конка, в районі с.Козачі Лагері;

  • нижня межа: від місця впадіння р.Конка в р.Дніпро південніше с.Козачі Лагері;

  • верхня межа: впадіння р.Конка в р.Дніпро в ділянці с.Кринки) НПП Нижньодніпровський, Дар’ївська об’єднана територіальна громада Херсонського (Білозерського) р-ну, Херсонської області.

Зона захисту – територія радіусом 3 км (від місця виявлення трупа дикого кабана) 46°43`46.1N 32°54`26.7Е, до якої входить с.Понятівка, Дар’ївської ОТГ, Херсонського (Білозерського) р-ну, Херсонської області.

Зона спостереження (нагляду) - територія радіусом 7 км від зовнішніх меж зони захисту, а саме с.Дар’ївка, с.Токарівка, с.Садово, с.Микільське, с.Інгулець, с.Новотягінка, с. Іванівка Дар’ївської ОТГ, Херсонського (Білозерського) р-ну, Херсонської області, та с.Козачі Лагері, с.Підстепне, с.Піщанівка Олешківської ОТГ, Херсонського (Олешківського ) р-ну, Херсонської області.

Фото без опису