Шановні мешканці Новобузької територіальної громади!

 

Для забезпечення належного санітарного стану нашої територіальної громади, збереження здоров’я мешканців інформуємо про необхідність боротьби з карантинними рослинами та бур’янами.

Карантинні рослини – це особливо шкідливі види, яких немає на території країни або вони наявні обмежено і чисельність яких регулюється спеціальними заходами.  Знищувати карантинні рослини можна різними способами: скошування, виривання, виполювання поблизу своїх садиб, офісів та прилеглих територій.

Найбільш поширені нашій місцевості рослини карантинних бурянів – амброзія полинолиста та ценхрус довгоголковий.

Амброзія полинолиста – однорічна рослина, за зовнішнім виглядом подібна до коноплі, а розміром і формою листків нагадує полин гіркий. Розмножується виключно насінням, утворюючи на одній рослині від 80 до 20000 насінин, які зберігають здатність до проростання від десяти до сорока років. Відзначається великою біологічною активністю та здатна пригнічувати та витісняти не тільки культурні, а і дикорослі рослини.

Ценхрус також є особливо небезпечним карантинним бур’яном, що розмножується насінням; життєдіяльність у грунті насіння  зберігає протягом п’яти років.

Шановні мешканці, керівники підприємств, установ та організацій! Просимо Вас з великою відповідальністю поставитись до проблеми поширення карантинних рослин у нашому місті, адже сааме завдяки своєчасному виявленню та знешкодженню цих рослин зможемо перешкодити їх розповсюдженню.