Свято,  яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ   Німечинни та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

В ході німецько -радянської війни (1941—1945) саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму. У ході вигнання нацистських окупантів з України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн осіб, протягом січня 1943 — жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій.

  В цей день традиційно вшановуємо пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів. 

В теперішній нелегкий час країна продовжує боротьбу за свою незалежність, але вже з тими хто донедавна називався другом, братом, сусідом.

Дякуємо всім ветеранам, що поклали свої життя за визволення України від від німецько-фашистських загарбників, тим хто відбудовував країну після війни. Бажаємо ветеранам Другої світової війни міцного здоров’я та благополуччя.

Фото без опису