Сьогодні, 02 листопада, відбулось засідання комісії з підведення підсумків конкурсу на кращий проєкт ескізу пам’ятника «Героям АТО/ООС» в м.Новий Буг.

Конкурс було оголошено за ініціативи міського голови Максима Лагодієнка, склад комісії затверджено розпорядженням та доведено до широкого загалу, до участі запрошувались проєктувальники, художники, волонтери, громадськість.

Засідання комісії відбулось за участі міського голови Максима Лагодієнка, заступника міського голови Людмили Сотник, учасників АТО/ООС, голів громадських організацій «Побратими України» (В. Кочерга), «Спілка учасників АТО Новобужжя» (С.Костричук), «Єдина родина Новобузького району» ( Т. Язловіцька), ветеранів війни та праці (С.Федунець), архітектора міста, керівників структурних підрозділів міської ради, представників громадськості.

До участі у конкурсі було надано 9 різних пропозицій проєктів ескізу : 5 з них - комп’ютерні копії пам’ятників з інших міст України (ГО «Єдина родина Новобузького району), 2 ескізи - громадянин Влад Балан, 1 ескіз – громадянин Євген Катренко, 1 ескіз - громадянка Ніла Пономар.

Спочатку всі учасники засідання знову обговорили питання щодо визначення місця встановлення пам’ятного знаку. І, нареші, визначились : парк «Ветеран» ( виокремлена його частина).

Міський голова зауважив, що треба, насамперед, визначитись з місцем встановлення пам’ятника, провести благоустрій території, треба врахувати всі моменти. Міська рада забезпечить проведення благоустрою всієї території парку . Далі - треба визначитись з коштами та запланувати в бюджеті міської ради на наступний рік. Можливо, проведення збору благодійних коштів на сам пам’ятник .

Члени комісії детально ознайомились з проєктами та провели їх обговорення. Було зазначено, що кожний проєкт має свої переваги та недоліки. Найбільш привабливими визначено два проєкти : постать солдата з металу або бронзи та постать журавля, який лине до неба .

За результатами обговорення було вирішено : делегації з числа учасників АТО/ООС та архітектора міста вийти до парку «Ветеран» та детально визначитись з місцем встановлення пам’ятного знаку.

Надаємо для ознайомлення проєкти ескізів, які були направлені конкурсній комісії.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису