Сьогодні, 6 грудня,  в День Збройних Сил України, в  громадському просторі ВЕТЕРАН – ХАБі  відбулась зустріч   міського голови Максима Лагодієнка з  представниками громадських організацій  учасників АТО/ООС, ветеранами, волонтерами, сім’ями захисників і захисниць  України.   Максим Олександрович привітав  зі святом та відмітив , що  «вік української армії сягає кількох століть, починаюяи з козацтва, а її бойові традиції формувалися у важких війнах і конфліктах .І сьогодні солдати і офіцери Збройних Сил України гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків. Люди в погонах завжди вважалися елітою нашої держави, бо завжди стоять на варті миру і спокою в державі. Тож в цей святковий день ми вшановуємо тих, хто присвятив своє життя служінню Вітчизні, хто стояв у витоків створення нашого війська, і хто сьогодні захищає державу та її народ.

На жаль війна не буває без жертв, і серед наших земляків є й ті, хто віддав свої життя за мир на рідній землі. Пам’ять про них назавжди залишиться в серцях жителів нашої громади. Я низько схиляю голову перед їхніми  родинами.

Нині маємо подякувати кожному, хто стоїть на захисті українських кордонів, цілісності, неподільності та єдності нашої країни, за те, що в нашому цивільному житті маємо змогу навчатися, працювати, піклуватися про родини, мирно розбудовувати нашу країну і громаду. Дякуємо Вам, захисники й захисниці, за Вашу хоробрість, силу й безмежну любов до Батьківщини. Пам’ятаємо кожного, хто у цій боротьбі поклав своє життя за наш мир і спокій.»

  З нагоди свята, захисникам та  ветеранам АТО/ООС, міським головою вручено медалі «Збройні Сили України. За зразкову службу» , а  громадським організаціям волонтерів  вручені  Подяки  від  Миколаївської обласної громадської волонтерської організації  .

Після урочистої церемонії    вітань , відбулось  неформальне спілкування  відвідувачів  ВЕТЕРАН - ХАБУ за «круглим столом».