У зв’язку з посиленням карантинних обмежень учні   наразі навчаються дистанційно. Тому з метою попередження правопорушень серед неповнолітніх, створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї 04.02.2022 року виконуючим обов’язки начальника служби у справах дітей Новобузької міської ради Вікторією Захарчук разом з головним спеціалістом служби у справах дітей Оксаною Бігдаш та інспектором ювенальної превенції Баштанського районного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області Олександром Бузарем  проведено  профілактичний рейд на території с. Станційне. У ході проведення рейду здійснено обстеження матеріально – побутових умов проживання 5 сімей в яких виховується 16 дітей. За результатами рейдового заходу складено відповідні акти. З батьками дітей проведено роз’яснювально – профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно – гігієнічних норм у житлових приміщеннях, здійснення належного контролю за місцем перебування дітей у вечірній час, дотримання неповнолітніми техніки безпеки та залучення дітей до дистанційного навчання з метою недопущення пропусків онлайн занять.

Стосовно батьків, які ухиляються від виконання своїх обов’язків інспектором ювенальної превенції Баштанського районного відділу поліції ГУНП    складено протокол про адміністративне правопорушення за неналежне виконання батьківських обов’язків по відношенню до дітей.

Під час рейду також були перевірені магазини в с.Станційне з метою виявлення фактів незаконного продажу та розпиття спиртних напоїв неповнолітніми. З працівниками закладів торгівлі були проведені роз’яснювальні бесіди, щодо недопущення продажу спиртних напоїв, тютюнових виробів неповнолітнім особам  та недопущення перебування неповнолітніх у закладах масового відпочинку без супроводу дорослих у вечірній час, наголошено про відповідальність за порушення правил торгівлі, алкогольними напоями, тютюновими виробами щодо неповнолітніх.

         Служба у справах дітей звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за виховання та утримання своїх дітей.

Фото без описуФото без описуФото без опису