Фото без описуДРУГОГО березня о 9.00 годині провів оперативну нараду Новобузький міський голова Максим Лагодієнко. Він повідомив про обстановку в Баштанському районі та на Новобужжі і роз’яснив, як забезпечується життєдіяльність Новобузької громади.

Отже, на момент, коли відбувалась нарада, на території між Баштанкою і Новим Бугом «збирали» російських окупантів, які повтікали під час атаки на колону, а також диверсантів.

Як уже відомо, військова техніка вчора, 1 березня, в обідню пору зайшла у м. Баштанку. Наші сусіди, самооборонці теперішнього районного центру витримали бій, захопивши техніку і полонених. Місто зазнало руйнувань. Ворожа колона рухалась далі – у бік сільських населених пунктів Богомази, Старогорожене, Привільне. Очевидно, мали на меті прорватись до села Возсіятського. Але колону наздогнала наша авіація і результативно «попрацювала»: техніка знищена, уцілілі окупанти розбіглись по полях.

Територіальна оборона

м. Баштанки проявила мужність, безстрашність і залізний характер у бою з ворогом.

Готові були дати відсіч і новобузькі самооборонці. Вони продовжують стояти на охороні нашого міста і пильно стежать за обстановкою, тримають зв’язок з усіма необхідними джерелами воєнного часу.

Максим Лагодієнко також закликав всіх жителів громади не втрачати пильності, адже ворог-диверсант чи військовий росіянин може приблукати у будь-який момент.

Але у будь-якому випадку не можна піддаватись паніці, а знайти спосіб повідомити про це (телефонним дзвінком на 101, 102, у міськраду і т.д.).

Не слід піддаватись паніці і у випадку, коли в населеному пункті відбуваються бойові зіткнення і коли оголошується тривога. Найперше, необхідно заховатись у безпечних місцях, краще – у підвальних приміщеннях.

Треба обережно ставитись до інформації з різних джерел, користуватись лише офіційними, через які подаються лише перевірені дані і факти.

З початку війни поширюється ворогами дезінформація з метою посіяти страх, паніку, паралізувати ними свідомість людей.

Важливо зберігати спокій і відповідно діяти, вірити в силу і мужність наших захисників.

У місті і селах громади спокійно. Працюють комунальні служби, торгові точки. Медичні установи функціонують у звичайному режимі.

Важливо, щоб населенням, як завжди, вносились платежі за використання електроенергії, газ, воду, інші комунальні платежі, адже від надходжень цих коштів залежить стабільність підприємств цих структур. За все треба платити, як це було у мирний час, перевагу віддавати слід безготівковій формі розрахунків.