Для підтримки сільгоспвиробників та з метою забезпечення посівної кампанії, підтримки та активації підприємницької діяльності у період дії воєнного стану, за ініціативою Президента України, Уряд вніс низку змін до Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 12 березня 2022 року № 274 основні нововведення до Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» стосуються підтримки сільськогосподарських товаровиробників для забезпечення посівної кампанії, а саме:

1. Програма розширена на середні підприємства з річним доходом до 50 млн. євро (раніше було 20 млн. євро) та на великі підприємства з річним доходом більше 50 млн. євро незалежно від кількості працюючих.

2. Максимальна сума кредиту для всіх суб’єктів підприємництва збільшена з 50 млн. грн. до 60 млн. грн. з урахуванням групи пов’язаних компаній.

3. Процентна ставка – 0% річних.

4. Ціль кредитування:

- інвестиційний кредит на придбання сільськогосподарської техніки;

- кредит на поповнення обігових коштів для придбання насіння, добрив та паливно-мастильних матеріалів.

5. Строк кредиту – 6 місяців.

6. Термін подачі заявки на участь у програмі – до 31 травня 2022 року.

7. Розмір кредитної гарантії – 80% від суми кредиту суб’єкта мікро, малого та середнього підприємництва (крім суб’єктів великого підприємництва).

Фото без опису