Сьогодні, 26 листопада, міський голова Максим Лагодієнко взяв участь  у зустрічі з медперсоналом районної  центральної лікарні  по обговоренню  визначення центру  лікарні інтенсивного лікування Східного госпітального округу . Очільник міста разом з делегатами від  міських та сільських ОТГ нашого району  напередодні взяли  участь у засіданні Східного госпітального округу,яке відбулось у смт. Березнегувате.

Фото без опису

На засіданні Східного госпітального округу, де були присутні делегати від  п’яти районів області  Новобузький та Баштанський райони презентували  принципи та критерії  свого бачення визначення  центру Східного  госпітального округу саме  в своєму місті.

Фото без опису

Тому, під час зустрічі з  медичним персоналом лікарні вторинної медичної допомоги,  Максим Олександрович  повідомив,що рішення про  визначення центру лікарні інтенсивного лікування так і не прийнято,тому ,  робота у цьому напрямку буде продовжена і спільними зусиллями, разом з   переконливими  аргументами, сподіваємось, перевага буде надана таки  Новобузькій лікарні.

Фото без опису

 Для  довідки .Госпітальний округ — це функціональне об’єднання закладів охорони здоров’я, розміщених на відповідній території, що забезпечує надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги населенню такої території.

Фото без опису.

Критерії визначення складу та меж госпітального округу

Госпітальні округи створюються Кабінетом Міністрів України в межах області.

До складу госпітального округу входять не менше однієї багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування першого та/або другого рівня та інші заклади охорони здоров’я.

Об’єм надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги, що повинен забезпечуватися багатопрофільними лікарнями інтенсивного лікування першого та другого рівня, затверджується МОЗ.

Оснащення закладів охорони здоров’я, що надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу, здійснюється відповідно до примірних табелів матеріально-технічного оснащення, що затверджуються МОЗ.

Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування першого рівня повинна забезпечувати надання медичної допомоги не менш як 120 тис. осіб.

Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування другого рівня повинна забезпечувати надання медичної допомоги не менш як 200 тис. осіб.

Процедура визначення складу, меж та зони обслуговування госпітального округу

Склад, межі та зона обслуговування госпітального округу повинні бути визначені таким чином, щоб жителі, які проживають у його межах, мали доступ до вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги у межах свого госпітального округу.

Центром госпітального округу визначається населений пункт, як правило, місто з населенням понад 40 тис. осіб, в якому розміщена багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування другого рівня.

Центром госпітального округу може бути населений пункт, що географічно є найближчим до центру округу, де розташована багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування.

Зона обслуговування госпітального округу визначається своєчасністю прибуття до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування, що не повинно перевищувати 60 хвилин, та повинна бути еквівалентна радіусу зони обслуговування 60 кілометрів за умови наявності доріг з твердим покриттям.