23 січня міський голова Максим Лагодієнко взяв участь  у нараді  під керівництвом голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександра Стадніка   та за участі керівного складу місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій Миколаївської області.

Присутні підбили підсумки роботи сфери цивільного захисту за 2019 рік та визначили основні завдання на 2020 рік. 

Очільник області наголосив, що керівники громад – голови РДА та ОТГ повинні взяти під особистий контроль та вирішити поставлені завдання у сфері цивільного захисту та пожежної безпеки, особливо це стосується навчальних закладів та дитячих садочків.

Фото без опису

У ході засідання увагу приділено виконанню завдань, поставлених Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком щодо протидії незаконному обігу і роздрібній торгівлі пальним та незаконній вирубці деревини. Окремо обговорено протидію нелегальній розробці відкритих родовищ з видобутку піску.

Начальник ГУ ДСНС України у Миколаївській області Максим Грицаєнко детальніше зупинився на питанні створення підрозділів місцевої пожежної охорони на території області, оскільки, за його словами, на сьогодні більшість населених пунктів Миколаївщини, віддалених від професійних пожежно-рятувальних частин потребують швидкої допомоги у разі виникнення пожежі чи іншої екстреної ситуації.

Під час наради відзначено, що протягом минулого року сили та засоби цивільного захисту Миколаївської області відреагували на 5 надзвичайних ситуацій, 330 небезпечних подій та 2 667 пожеж, під час ліквідації наслідків яких врятовано 66 людей,  майна на суму понад 200 млн грн.