Сьогодні, 18 березня, міський голова Максим Лагодієнко провів засідання штабу комісії  міської ради з питань техногенно – екологічної  безпеки та  надзвичайних ситуацій .  На засідання штабу були запрошені керівники комунальних установ міста,  районного відділу поліції, МНС, УСЗН, освіти, культури, молоді і спорту,  перевізники , власники ринків та  продовольчих магазинів незалежно від форми власності.

Фото без опису

Обговоривши всі аспекти по запобіганню поширенню корона вірусу на території району, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19,учасниками засідання було  погоджено розпорядження  міського голови «Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування,розташованих по Новобузькій міській об’єднаній територіальній громаді, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19».

Зокрема, розпорядженням передбачено проведення наступних заходів:

 

 19 березня 2020 року з 00.00 тимчасово зупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування з присутністю більше 10 осіб, розташованих по Новобузькій міській об’єднаній територіальній громаді, до особливого розпорядження міського голови та скасування обмежувальних заходів:

- кінотеатрів, музеїв, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;

- дитячих розважальних центрів та клубів, майданчиків, у тому числі   

  спортивних;

- фітнес-клубів, тренажерних залів, спортивних майданчиків та стадіонів;

- усіх магазинів, крім продуктових та аптек;

- ринків на території міста Новий Буг (крім продуктових);

- ресторанів, закладів громадського харчування, барів, клубів, кафе,  

  дискотек, перукарень;

- інших закладів та установ (на розсуд та під особисту відповідальність керівника).

Залишаються працювати в режимі особливого режиму:

- банки;

- поштові відділення;

- автозаправні станції (далі АЗС);

- магазини ритуальних послуг;

- станції технічного обслуговування (далі СТО).

 

Зобов’язати перевізників ПП «Гайдук» та КП «Новобузької міської ради «Добробут» зупинити перевезення пасажирів за маршрутом «зупинка Корчма - зал. вокзал» та «СТО-центр-РЕМ».

 

Скасувати до особливого розпорядження міського голови та припинення обмежувальних заходів проведення службового та особистого прийомів громадян Новобузьким міським головою, секретарем міської ради, заступником міського голови, а також у виконавчих органів Новобузької міської ради та підвідомчих ним комунальних підприємств.

 

Всі керівники закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інші суб'єкти підприємницької діяльності попереджені  про персональну відповідальність за невиконання цього розпорядження згідно з чинним законодавством України.

Очільник міста   поставив на особливий контроль дотримання даних рекомендацій.

Додатково повідомляємо про створення  комісії по перевірці дотримання вимог щодо запобігання поширенню коронавірусу на території міської ради за участі спеціалістів міської ради та  співробітників поліції.

                                                                      Сектор з питань ЗМІ,зв’язків з громадськістю

                                                                      та роботи  з правоохоронними органами

  Новобузької міської ради