Економіка України знаходиться під тиском світової економічної кризи, що виникла в результаті пандемії. Проте Уряд працює над тим, аби вже зараз розпочати відновлення та розвиток всіх галузей економіки країни

Про це в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Економіка України знаходиться під тиском світової кризи. Але ми не зупиняли жодного виробничого підприємства на час карантину. Промисловість працювала. Проте зниження експорту, зниження загального споживання в світі, зупинка багатьох підприємств в наших країнах-партнерах дійсно призвела до складнощів в окремих галузях економіки», – заявив очільник Уряду.

За його словами, сьогодні є план і пріоритети, який Уряд виставляє.

«Ми розробили і продовжуємо працювати над планом певних заходів для всіх галузей економіки, в тому числі окремо для промисловості. Ми маємо забезпечити розвиток промисловості, зокрема, через локалізацію виробництв. Тут і орієнтація промисловості на внутрішній ринок України, і розвиток експортного потенціалу в тих галузях, які є найбільш затребуваними під час цієї економічної кризи», – зазначив Денис Шмигаль.

Він переконаний, що вітчизняна промисловість матиме абсолютно нормальні умови для зростання цього року: «Це і програма «Велике будівництво» (дорожнє будівництво, будівництво мостів). Сьогодні ми працюємо над розвитком і мотивацією авіаційної галузі, вагонобудівної галузі й інших галузей економіки, які самі по собі створюють і зберігають достатньо велику кількість робочих місць».

Крім того, за словами очільника Уряду, зараз в Україні, як і в усьому світі,  важко говорити про довготривале планування. 

«Але ми можемо розраховувати для певних галузей, як ми будемо рухатися, використовуючи ті дані, які у нас є. Ми маємо порахувати, звірити наші плани і наші прогнози з тим, що дає бізнес. Це займає час, тому ця робота триває, але доволі швидкими темпами», – зазначив Денис Шмигаль.