День партизанської слави відзначається у всіх регіонах України, як данина всенародної поваги та вшанування пам'яті усіх тих, хто під час Другої Світової війни боровся за свободу своєї країни, свого народу не шкодуючи ні сил, ні власного життя.

Фото без опису

22 вересня, з нагоди Дня партизанської слави в селі Анастасіївка Новомихайлівського старостинського округу за участю Новобузького міського голови Максима Лагодієнка, начальника відділу освіти,молоді і спорту  міської ради Валентини Остапенко, заступника голови РДА Михайла Петраковського, в.о. старости  Олександра  Цибульського, голови Новобузької районної організації ветеранів в Україні Світлани Федунець , ветеранів, родичів учасників партизанського руху у селі Анастасіївка, учнів Новомихайлівської та Новодмитрівської ЗОШ відбулись мітинг – реквієм та церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим та розстріляним партизанам.

Фото без опису

«Абсолютно справедливо і заслужено сьогодні 22 вересня на Новобужжі, як і по всій Україні люди відзначають День партизанської слави. Встановлення цього дня – це визнання великого подвигу партизанів і підпільників у роки Другої світової війни 1941 — 1945 років, їх вкладу в перемогу над нацистськими загарбниками. Це – свято людей сильних духом і з чистою совістю, котрі не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом. В цей день ми складаємо шану патріотам — і тим, хто не дожив до наших днів, і тим, хто через усе життя несе біль від ран, від втрати бойових побратимів, гіркі спогади про труднощі партизанських стежок. Перемога України разом з іншими націями була досягнута винятково могутньою волею простих людей, які захищали свою землю від неволі, рабства і зла. Ця могутня постава згодом відродилася у державній волі України, чия свобода немислима без подвигу, здійсненого у пеклі тієї війни. Антифашистський опір Українського народу - це історія героїзму і жертовності наших батьків і дідів. Наш святий обов'язок берегти пам'ять про мужність оборонців і визволителів рідної землі. Низько вклоняємося всім ветеранам, висловлюю щиру подяку за їх подвиг»,- зазначив у своєму виступі міський голова Максим Лагодієнко.

Також  міський голова   вручив усім присутнім ветеранам  квіти та подарунки з нагоди відзначення Дня партизанської слави.

Чудовий сценарій підготували педагоги  та   учні Новомихайлівської ЗОШ. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять розстріляних партизан - підпільників та тих, хто віддав своє життя за Мир багатьох поколінь. Всі присутні  поклали квіти до пам’ятного знаку. По закінченні заходу, всіх учасників урочистого заходу , традиційно пригостили смачним кулішем.