Від Возсіятського до Миколаєва вже влаштовано фінішний шар важкого бетону товщиною 26 сантиметрів. Це 66 кілометрів оновленої дороги Н-14 Олександрівка — Кропивницький — Миколаїв.

Тепер дорога Н-14 може витримувати великі навантаження, як температурні, так і вагові. Гарантійний термін – 10 років. Для пришвидшення виконання ремонту і вдень, і вночі одночасно працювали 4 підрядні організації.
«Проїзд оновленою дорогою плануємо відкрити вже у листопаді цього року. Наразі дорога Н-14 один із небагатьох проєктів, поруч з дорогою Н-31 Київ — Дніпро та північною обхідною Житомира, які виконуються саме у цементобетонні.

Фото без опису

Ми вже зробили перші кроки, щоб змінити цю ситуацію. У рамках Програми розвитку цементобетонних доріг в Україні плануємо збільшити частку таких доріг з 1,3 до 3,6%. Зокрема – 191,3 км плануємо побудувати у 2021. У пріоритеті — південні області» – коментує Олександр Кубраков, Голова Укравтодору.

Зараз капітальний ремонт Н-14 на завершальній стадії. Тривають роботи з влаштування деформаційних швів, перехідної швидкісної смуги, основи примикань та з’їздів. Також підрядники укріплюють узбіччя, влаштовують бордюрні камені та тротуари на місцевих проїздах, планують укоси. Вже скоро дорожники встановлять дорожні знаки та нанесуть розмітку.

Нагадаємо, що цього року планується оновити 185 кілометрів доріг у Миколаївській області.

За інформацією Державного агентства автомобільних доріг України.