В Новомихайлівському старостинському окрузі ,  у всіх населених пунктах, відбулись урочисті та святкові заходи з нагоди відзначення визволення  Новобужжя від нацистських загарбників та  з нагоди  8 березня.

Участь в  урочистостях взяв міський голова Максим Лагодієнко.  Заходи проходили в сільських клубах  старостинського округу.  Максим Олександрович привітав присутніх з 77-ю річницею визволення Новобужжя від нацистських загарбників та відмітив, що «Ми в неоплатному боргу перед тими, хто стояв до останнього на  передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під  скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живим. Ми шануємо і пам'ятаємо всіх, хто захищав нашу землю від фашистських загарбників, і пишаємося героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність і захищають нас кожен день».

Фото без опису

Але в   цей день  іще одне свято, яке ми з радістю святкуємо – 8 березня. Міський голова привітав жінок , побажав  жіночого щастя, гарної долі і багато квітів. А разом з весняними квітами для усіх нас в Україні хай розквітне мир.

Фото без опису

Гарним сюрпризом для сільчан було вручення  грамот та квітів  з нагоди Міжнародного дня  прав жінок і миру. Але не тільки такий сюрприз отримали жителі громади.  За сприяння міського голови Максима Лагодієнка   у сільських клубах  старостинського округу та Новодмитрівській бібліотеці було встановлено нові  котли опалення – булерьяни. Булерьяни були встановлені силами  господарчої групи міського Центру культури та дозвілля. Тому і свято було проведено в задоволення – в теплих та затишних сільських клубах.

Очільник громади відвідав сільську бібліотеку, оглянув виставку, присвячену визволенню Новобужжя від нацистських загарбників, поспілкувався з сільчанами.

Для довідки:

Котел булерьян (назва походить від канадського Buller, Bullerjan) дозволяє ефективно провести опалення приміщення, при цьому досить економно витрачаючи використовуваний паливний матеріал. Паливом для таких печей традиційно є дрова. Тому, такі печі стануть незамінними, в першу чергу, для тих населених пунктів, в яких відсутні альтернативні джерела опалення, що досить вигідно позначиться на їх використанні. Тому можна сказати, що булерьян, виходячи з наданих можливостей, в першу чергу, є бюджетним рішенням у сфері опалення. Крім того, використання булерьян дозволить проводити автономне топлення простору, що є не менш важливим аспектом для будь-якого користувача. Цим визначається запорука його комфорту - адже, по-перше, управляти опаленням в будь-який момент буде сам користувач, залежно від своїх потреб, по-друге - використати булерьян як автономний спосіб опалення можна і там, де центральна (загальна) система не доступна.