На сьогднішній день в Україні створено багато інноваційних інструментів civic tech, які спрощують залучення громадськості до діалогу як в середині спільнот, так і з місцевою владою, а також залучають громадян до вирішення актуальних проблем місцевого чи національного значення - Відкрите місто, Електронні консультації, Місцеві петиції, Громадський бюджет, "СВОЇ чатбот твого міста", тощо.

Тому задля розвитку та поширення таких ініціатив в українських громадах був розпочатий проєкт «Civic tech – інструмент якісної взаємодії».

Що пропонує цей проєкт?

  • Впровадження інструментів civic tech в 30 малих громадах (до 50 000 жителів);
  • Підвищення обізнаності та залученості громадськості до використання інструментів civic tech у вибраних громадах;
  • Напрацювання та поширення кращих практик використання інструментів civic tech на інші громади.

Новобузька громада долучилася до конкурсного відбору та подала свою заявку до 28 квітня 2021 року.

 

Станом на 29 квітня 2021 року  було отримано  187 заявок від територіальних громад УкраїниВідбір пройшли не всі громади. Перемогу отримали 30 громад із 187 з населенням до 50 000 осіб.

 

І ось, 11 травня, Новобузька громада отримала  відповідь .

 

Шановний  пане     Голово!

 

Дякуємо за участь у відборі  до проєкту «Civic tech – інструмент якісної взаємодії», який реалізується Асоціацією міст України та ГО “Стратегії розвитку громад” у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке  громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що  виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

За результатом розгляду поданих заявок Ваша територіальна громада відібрана як переможець. Вітаємо та запрошуємо на онлайн конференцію переможців, яка відбудеться 13 травня о 11.00 на платформі zoom .

Фото без опису

 

 

В.о. Виконавчого директора Асоціації                                                        В.В.  Сидоренко

 

13 травня  візьмемо участь у першій онлайн конференції щодо якісної взаємодії.