8 червня під головуванням міського голови Максима Лагодієнка відбулось засідання чергової VIII сесії  VIII скликання Новобузької міської ради. З 26-ти депутатів на сесію прибуло 19 депутатів. На порядок денний  винесено 73 питання.

Першим було запропоновано  винести  на розгляд питання про передачу в оренду земельної ділянки  ТОВ «Агрохімпродукт».  На засідання сесії прибула делегація жителів з села Станційне. Представник від ТОВ «Агрохімпродукт» надала роз’яснення про види діяльності даного товариства та перелік дозвільних документів. Але представники громади з села Станційне були обурені, що  під час передачі в оренду земельної ділянки не спитали їхньої думки. Депутати детально обговорили це питання та більшістю голосів надали дозвіл на передачу в оренду земельної ділянки.  Іншим питанням, яке також розглядалось за участі громадськості,  було питання про припинення діяльності шляхом ліквідації  Новобузької міської ЗОШ № 9 І – ІІ ступенів. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Сергій Сотсков детально проаналізував та надав роз’яснення щодо передумов причин ліквідації ЗОШ № 9. Запитань було багато як у депутатів, так  і у педагогів та батьків. Дане питання було обговорено  бурхливо та емоційно.

Депутати заслухали та затвердили звіт про виконання бюджету Новобузької міської ради, та заслухали питання про внесення змін до рішення міської ради від 22.12.2020 № 35 «Про бюджет Новобузької міської територіальної громади на 2021 рік» які озвучила начальник фінансовго відділу міської ради  Світлана Дібрівна. Світлана Миколаївна зупинилась на основних змінах в бюджеті. Даними змінами передбачено виділення коштів на функціонування ряду установ та організацій, благоустрій громади, капітальний ремонт їдальні ЗОШ № 4 І-ІІ ст., капітальний ремонт тротуарів по вулицях Миколаївській та Цибулька, і поточний ремонт по вулиці Теністій.

Депутати внесли зміни до Плану соціально–економічного розвитку Новобузької об’єднаної територіальної громади на 2020-2022 роки, затвердили Положення про відділення «Денного центру соціально–психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі з кризовою кімнатою» при Новобузькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новобузької  міської ради та структуру Новобузького міського  центру  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новобузької міської ради» в новій редакції, внесли зміни до рішення сесії від 22 грудня 2020 р №25 «Про затвердження Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» на 2021 рік, затвердили Положення про порядок проведення конкурсу на призначення керівника комунального закладу загальної середньої освіти Новобузької міської ради та Положення про порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника комунального закладу охорони здоров’я Новобузької міської ради. Затвердили Порядок утворення Спостережної ради та Положення про Спостережну раду комунального некомерційного підприємства «Новобузька багатопрофільна лікарня » Новобузької міської ради Миколаївської області.

Депутатами було розглянуто та прийнято і непопулярні рішення, зокрема про повне зупинення роботи Терехівського дошкільного навчального закладу «Колосок» Новобузької міської ради Миколаївської області, про повне зупинення роботи Першотравневого дошкільного навчального закладу (ясла-садок)  «Калинка» Новобузької міської ради Миколаївської області, про повне зупинення роботи Новомихайлівського дошкільного навчального закладу «Ромашка» Новобузької міської ради Миколаївської області, про зміну типу та перейменування Новомихайлівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Новобузької міської ради Миколаївської області та про припинення діяльності шляхом ліквідації Центру профільного навчання – філії  Новобузького закладу загальної середньої освіти №1 Новобузької міської ради Миколаївської області.

Далі на сесійному засіданні обговорили та прийняли блок земельних питань та цілу низку майнових питань.

Не всі питання сесії було розглянуто, тому засідання сесії  міський голова оголосив не завершеною.