Криза COVID – 19 вкотре оголила вразливість мільйонів, українців, які заробляють засоби для існування неформально або у неформальній економіці. Сьогодні для кожної ОТГ одним з пріоритетів в діяльності є організація системного контролю за роботою ПОУ різних форм власності  в сегменті формальної зайнятості.  Результат очевидний – наповнення дохідної частини бюджету органу самоврядування, реалізація проектів розвитку громади, соціальна захищеність жителів;  для роботодавців: уникнення фінансових санкцій та штрафів, отримання фінансових стимулів від держави, сприяння чесній конкуренції на ринку.

   Після пом’якшення карантинних заходів в Україні інспекторами праці за активної участі представників державної служби зайнятості розпочата активна інформаційна кампанія з питань недопущення використання незадекларованої найманої праці.

   З метою організації відповідної роботи в Новобузькій об’єднаній територіальній громаді, 17 червня 2021 року у приміщенні Новобузької міської ради відбулась  зустріч щодо питань створення  робочої групи по легалізації праці за участю Новобузького міського голови Лагодієнка Максима Олександровича, головного державного інспектора Держпраці Куруча Дмитра Ілліча та директора Новобузької районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості Бабич Тетяни Миколаївни.

  Мова велася про те, щоб у найкоротші терміни організувати робочу групу з легалізації по Новобузькій ОТГ за участі представників Держпраці, органу місцевого самоврядування, податкової інспекції, Пенсійного фонду України, державної служби зайнятості.

     Основний напрям роботи групи полягатиме в проведені роз’яснювальних заходів для роботодавців щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.  Крім того зазначив Дмитро Ілліч: «Відповідно до підпункту 9 пункту 4 Положення про Державну службу  України з питань праці, Держпраці відповідно до покладених на неї завдань здійснює контроль за дотриманням вимог законодавства про працю, зайнятість населення в частині дотримання прав громадян під час прийому на роботу та працівників під час звільнення з роботи». То ж  зараз вже триває робота організаційного характеру, а далі буде системна та планова робота щодо формування соціально відповідального бізнесу в громаді міста Новий Буг!

Фото без опису