23 лютого відбулось засідання координаційної ради з питань захисту прав дитини при Миколаївській обласній військовій адміністрації  під головуванням заступника начальника обласної військової адміністрації О.Трайтлі . У засіданні координаційної прийняв участь голова Новобузької міської ради Максим Лагодієнко та спеціалісти служби у справах дітей Наталія Тарасюк та Олена Хриплива.

📌На порядок денний було винесено 4 питання:

  • Створення служб у справах дітей та їх кадрове забезпечення в умовах воєнного стану. Організація належної роботи ЄІАС «Діти».
  • Про надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

 

Особливу увагу було приділено питанням:

 

🔹Про активізацію розвитку послуги патронатного вихователя на Миколаївщині, в умовах воєнного стану, як альтернатива влаштуванню дітей до будинку дитини та центрів соціально – психологічної реабілітації дітей.

🔹Про розвиток сімейних форм виховання дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Миколаївській області.

 

На жаль, на сьогоднішній день в нашій громаді немає жодної патронатної сім’ї. Служба у справах дітей Новобузької міської ради закликає всіх небайдужих до долі дітей які перебувають у складних життєвих обставинах та  тимчасово не можуть проживати разом з батьками/законними представниками створити патронатну сім’ю  прихистити таких діток у своїй родині  оточивши їх  сімейним затишком, турботою та увагою.

Бажаючих створити патронатну сімю просимо звертатися до служби у справах дітей за адресою: каб. 31, вул.Гребеннікова, 1, м.Новий Буг Баштанського району,  для отримання детальної інформацію.