Школярі зможуть навчатися дистанційно в Facebook та YouTube.

6 квітня 2020 року стартує проєкт «Всеукраїнська школа онлайн», у рамках якого виходитимуть телеуроки з 11 предметів для учнів 5-11 класів. Про це президент УкраїниВолодимир Зеленський повідомив 29 березня під час звернення щодо ситуації з протидією коронавірусу COVID-19.

«У межах проекту 40 педагогів з Києва на час карантину стануть вчителями для всієї України. Зараз проходять щоденні зйомки уроків для учнів з п’ятого по одинадцятий клас. За збалансованою програмою Міністерства освіти і науки викладається 11 предметів», – сказав він.

Фото без опису

Окрім Facebook та YouTube, телеуроки щоранку транслюватимуть деякі українські телеканали.

«За кожним класом буде закріплений один або декілька телеканалів. Їхній перелік, а також розклад уроків на тиждень з’явиться зовсім скоро. Закликаємо батьків стежити за новинами та заохочувати дітей до перегляду», – додав президент.  

Нагадаємо, київська влада запустила телеуроки в зв’язку з карантином та переходом на дистанційне навчання у столиці в березні. Відеоуроки на каналі «Київ» виходять щодня по буднях, по чотири уроки на день. Також відео можна подивитися на Youtube-сторінці каналу «Київ». Пізніше стало відомо, що канал «Рада» та YouTube-канал Міносвіти транслюватимуть відеоуроки для школярів. Серед дисциплін для дистанційного навчання - українська мова та література, англійська мова, історія, математика, біологія.

В «Європейській солідарності» закликали НСТУ проводити телеуроки для учнів.

21 березня під час зустрічі з керівництвом українських телеканалів Володимир Зеленський запропонував запустити загальнонаціональний освітній телевізійний проєкт, у межах якого «найкращі педагоги України проводитимуть відеоуроки з різних предметів шкільної програми для 5-11 класів, а найбільші українські телеканали показуватимуть їх у своїх ефірах у найбільш зручний для дітлахів час».