Такі питання обговорили під час зустрічі головного лікаря ЦРЛ Володимира Лущенка з міським головою та  депутатами  Новобузької ОТГ.

Очільник міста наголосив, що на боротьбу з COVID-19 необхідно залучати кошти усіх рівнів – районних, міських ,сільських рад, підприємців,меценатів. Першочергово їх необхідно спрямовувати на потребу медзакладу, що визначений урядом як госпітальна база. За кошти міського бюджету необхідно закуповувати засоби захисту для лікарів з урахуванням тієї допомоги, що приходить до  лікарні за сприяння Офісу Президента.

Також важливо  відмітити допомогу   в зборі коштів благодійників та спонсорів.

Володимир Лущенко  повідомив  про  надання коштів  від  спонсорів С.Шашкеєвої,В.Лагодієнка, В.Коренди, В.Старченка,В.Сербіна, Г.Шевченка

- Є ініціативи щодо збору коштів на придбання апарату штучної вентиляції легенів.  Цим питанням займається благодійний фонд Черкасенка та  ініціативна група на чолі з депутатом Віталієм Крикуном. Наголошую, що працювати з реанімаційними хворими – це велика відповідальність. Тому усе обладнання повинне відповідати стандартам.-  зазначив Володимир Лущенко

Також головний лікар  повідомив про  закуплені  маски, окуляри. дезінфікуючі засоби, спеціальні ліжка, тести,захисні костюми для медперсоналу. На ліки використано – 92 тис. грн., на засоби захисту – 128 тис. грн.; на додаткове обладнання – 300 тис. грн. Та від держави щотижня надходять. ліки, обладнання, тести, деззасоби та засоби індивідуального захисту.

У лікарні   підготовлене інфекційне відділення для того, щоб  прийняти хворих на коронавірус. Якщо   хворих буде більше, то  хірургічне відділення буде перепрофільовано.

За результатами зустрічі, міський голова  порадив мобілізувати усі ресурси на місцях та максимально ефективно підготуватися до боротьби з коронавірусом.