СИГНАЛІЗАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ №5

щодо фітосанітарного стану сільськогосподарських угідь в господарствах Миколаївської області від 23.04.2020 року

З підвищенням температурного режиму очікується початок активного заселення посівів озимого ріпакута живлення ріпакових квіткоїдів (Meligethesaeneus F.), насіннєвих прихованохоботників (Ceuthorrhynchus assimilis), оленки волохатої (Epicometes hirta Poda.) та іншими шкідниками.

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Для недопущення пошкоджень рослин та втрат врожаю, захисні заходи проти зазначених шкідників проводять наприкінці фази бутонізації дозволеними до застосування на ріпаку інсектицидами.

Економічний поріг шкодочинності: ріпаковий квіткоїд – 3-5 жуків на рослину, насіннєвий прихованохоботник – 4 жука на 25 рослин.

Під час проведення захисних обробок слід дотримуватися регламентів застосування інсектицидів.

Крім того, особливу увагу при проведенні внесення пестицидів слід приділити заходам по недопущенню загибелі бджіл. Фізичні та юридичні  особи,  які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин,  зобов'язані не пізніше, ніж за  три  доби  до  початку обробки через засоби масової інформації попередити про це пасічників,  пасіки яких знаходяться на відстані до десяти  кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки,  назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

В. о. начальника Головного управління

Держпродспоживслужби в Миколаївській області Олег КАЛНАУС

Шаповалов А.І. (0512) 58-25-63м