Підприємці  міста,які торгують  групою непродовольчих товарів звернулись до міського голови щодо  відновлення роботи магазинів  промислових товарів. Підприємці  обурені тим, що рішенням  Уряду та місцевою комісією з питань ТЕБ та НС продовжено заборону на роботу непродовольчих ринків та магазинів. Власники  промислових магазинів скаржилися    на  відсутність  фінансів,адже у період карантину вони не  отримали жодної копійки прибутку,а  податок теж треба платити. А карантин знову продовжено до 11 травня.

 Міський голова відмітив  «Уряд чітко передбачив, про які ринки та магазини  йде мова. Крім того, маємо наполегливі рекомендації  начальника   районного управління Держпродспоживслужби Віктора  Кузьміна не допускати роботи ринків».

Після обговорення наболілих питань, підприємці  запропонували   надати дозвіл  на торгівлю непродовольчими товарами  хоча б декілька годин на день ( 3-4год).

Враховуючи  сьогоднішню ситуацію, очільник міста повідомив,що звернення  підприємців міста   винесе на розгляд членів комісії з питань ТЕБ та НС  та запросить до обговорення і   керівництво районної державної адміністрації.

 Зрозуміло, що місцева влада  повинна , з одного боку життєво важливо робити все, щоби стримувати поширення у своєму місті коронавірусу, а з другого – слід хоч якось в умовах економічного спаду підтримати місцеве підприємництво.