Сьогодні ,11 грудня, відбулось засідання постійної комісії з питань земельної реформи, охорони довкілля та агропромислового розвитку  міської ради під головуванням  голови комісії Павла Бортника. На початку засідання  член комісії  Юрій Черемис  заявив, що комісія не правочинна, так як не прийнято   ще Регламент та  відповідне Положення про постійні комісії міської ради.

Члени комісії заслухали спеціаліста з юридичних питань,яка повідомила,що до прийняття нового Регламенту ,відповідна рада працює за Регламентом попереднього скликання. Члени постійної депутатської комісії  обговорили організаційні моменти  щодо роботи комісії на майбутнє,зокрема, і  вчасне  висвітлення на офіційному сайті міської ради  проектів рекомендацій  та  обрали більшістю голосів  заступника голови комісії Сергія Іванова та секретарем комісії  Оксану Киричишину.

На порядок денний було винесено 12 питань.Обговоривши та розглянувши  відповідні документи ,постійною депутатською  комісією було  прийнято рекомендації щодо визнання окремих  рішень міської ради  такими, що втратили чинність; надано  дозволи на виготовлення технічної документації  із землеустрою  щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості); на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки безоплатно у приватну власність; на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду ; на виготовлення проекту землеустрою щодо  відведення земельної ділянки в оренду із зміною цільового використання ; затверджено  проект  землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність.

Погоджено виділення в натурі(на місцевості) земельної частки (паю) Барчук Ользі Петрівні, Ковальчук Надії Петрівні, Ярошинській Олені Петрівні, Петренку Михайлу Григоровичу, Петренку Миколі Григоровичу, Петренку Руслану Григоровичу, Хрипко Вадиму Віталійовичу Хрипко Олені Леонідівні. Та розглянуто звернення до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області.

Питання «Про затвердження  проекту  землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр. Васюкевичу Євгенію Сергійовичу» було відхилено, так як не набрало відповідної кількості голосів.

Засідання комісії пройшло у конструктивному руслі.