Департамент агропромислового розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації інформує, що на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування 07.04.2021 розглянуто питання стосовно масової загибелі птахів, в тому числі червонокнижних видів, на території Херсонської області, зокрема біосферного заповідника «Асканія-Нова».
    Так протягом тривалого часу співробітники біосферного заповідника «Асканія-Нова» щодня на території та в його околицях знаходять загиблих птахів. Наразі загинуло вже майже 2000 птахів, в тому числі червонокнижних. Дослідження показали, що причиною загибелі птахів стало отруєне зерно, оброблене агрохімікатом бродіфакумом, який використовується для боротьби з гризунами.
      Наразі розглядається питання щодо подальшого використання препарату бродіфакум.
 

Враховуючи зазначене, Новобузька територіальна громада доводить до відома сільгоспвиробників, що підприємства, установи та організації незалежно від форм власності, а також громадяни, які мають у власності та в користуванні земельні ділянки, повинні дотримуватися вимог природоохоронного законодавства, у тому числі порядку транспортування, зберігання, застосування пестицидів та агрохімікатів (закони України «Про пестициди та агрохімікати», «Про рослинний світ», «Про тваринний світ»).

Фото без опису