9 вересня 2021 року в позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Дельфін» відбулось відкриття ХIІ обласної Спартакіади серед осіб з інвалідністю. Від Новобузької територіальної громади взяли участь Юрій Онопрієнко, Дмитро Шевельов, Олександр Воротинцев.

Організаторами заходу стали департамент соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації, «Миколаївська обласна організація Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України», управління молоді та спорту облдержадміністрації, Миколаївський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Заступник директора департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Наталія Калінська на початку спартакіади привітала спортсменів, побажала їм успіху й перемог, а також вручила грамоти переможцям Всеукраїнської Спартакіади серед осіб з інвалідністю - команді від Миколаївської обласної організації Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України» за активну життєву позицію, вагомий особистий внесок у розвиток рекреаційних видів спорту серед осіб з інвалідністю та високий рівень спортивної підготовки.

На адресу оргкомітету цього року надійшло понад 20 заявок на участь у Спартакіаді від команд з усіх районів області, а також представників від фізичного оздоровчого клубу «Вікторія», УТОСу та УТОГу. В цілому у заході візьмуть участь 80 осіб з інвалідністю.

Головна мета заходу - реабілітація осіб з інвалідністю та залучення їх до активного способу життя, до систематичних занять фізичною культурою, встановлення дружніх стосунків між особами з інвалідністю різних районів області, виявлення здібних та обдарованих спортсменів регіону, формування збірної команди області для участі у Всеукраїнській спартакіаді Миколаївської обласної організації Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України».

Протягом двох днів учасники змагалися у таких видах спорту: дартс, городки, кеглі, баскетбол (закидання м’яча у баскетбольне кільце). А також мали змогу ознайомитись з непопулярними видами спортивних ігор, а саме: боча, корн хол, еластік. 

За результатами змагань учасник від Новобузької територіальної громади Юрій Онопрієнко отримав нагороду за перемогу в Всеукраїнській спартакіаді.