Від відповідального ставлення до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку громадянами залежить економічний розвиток держави, її фінансова безпека та рівень соціального захисту.

Новобузька міська рада наголошує, що громадянам, які одноосібно обробляли у минулому році земельні ділянки понад 2 гектари, необхідно задекларувати  доходи, одержані впродовж 2021 року. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни та самозайняті особи, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

За вибором платника податків  декларація пордається  за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, поштою або засобами електронного зв’язку.

Звертаємо увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Новобузька міська рада запрошує громадян долучитися до деклараційного процесу і виконати свій громадянський обов’язок. За інформацією щодо порядку заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи,громадяни можутьзвернуться до Новобузької міської ради (відділ з питань земельних відносин та АПК, каб № 5, № 8) за адресою: м. Новий Буг, площа Свободи, 42або до Новобузької ДПІ Баштанськогоуправління ГУ ДПС у Миколаївськійобласті за адресою: м. Новий Буг, вул. Гагаріна, 9/1