Фото без опису

 

Інформація

щодо реалізації експериментального проекту в частині надання дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, послуг з оздоровлення та відпочинку за принципом
«гроші ходять за дитиною»

Шановні колеги з призначення державних соціальних допомог!

9 Травня 2023 року було прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 09.05.2023 №462 «Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих оздоровчих таборах державних підприємств «Міжнародний дитячий центр «Артек», «Український дитячий центр «Молода гвардія» і в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні, за принципом «гроші ходять за дитиною» (далі – Постанова 462).

Відповідно до абз. 2 п. 11 Порядку реалізації експериментального проекту щодо надання та оплати послуг з оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні, затвердженого Постановою 462: «Структурні підрозділи здійснюють інформаційне супроводження отримувачів щодо надання послуги з оздоровлення та відпочинку».

Важлива інформація: На отримання послуги мають право діти з малозабезпечених сімей та які мають соціальних статус – «діти з інвалідністю» та/або «дитина з багатодітної сім’ї» віком від 7 до 18 років, що проживають і отримують допомогу малозабезпеченій сім’ї в одній із областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська.

 

Перевірити наявність отримувача в переліку можна за посиланням https://rstmo.ioc.gov.ua/mop/e-health

Перевірка здійснюється за персональними даними отримувача. Тобто, по тій особі, яка отримує допомогу малозабезпеченим сім’ям.

Потрібно перейти на вкладку Є-ОЗДОРОВЛЕННЯ та в розділі

ДЛЯ КОГО внести персональні дані та натиснути кнопку ПЕРЕВІРИТИ.

 

З повагою, ДП ІОЦ Мінсоцполітики України (044) 494-19-10 , (044) 494-19-30