Фото без опису

У 2023 році Україна вдруге відзначатиме День Української Державності, на превеликий жаль в час великих небувалих випробувань.. Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ. 

Ядром державності є воля до самовизначення, історичний досвід народу, його менталітет і правові традиції. А держава – це спосіб забезпечення і запорука  цілісного існування нації.

Ознаками успішної державності є втілене право нації на незалежність, ефективний державний апарат і дієздатне військо, система юридичних норм, міжнародне визнання держави. 

Держава і державність нероздільні як дерево і коріння.

Ще з часів князя Київського Володимира Великого і до сьогодення ми, народ України, творимо історію нашої незалежної держави, відстоюємо наші права, свободу, територію, робимо все, що в наших силах для розвитку і процвітання

В цей день хочу побажати вам миру і добробуту, стійкості, міцності духу. Підтримуйте один одного, шануйте традиції, вірте в нашу країну. Зараз, як ніколи, ми повинні бути згуртованими та допомагати один одному вистояти і перемогти.

Разом ми – сильні. І тільки разом ми переможемо!

З Днем хрещення Київської Русі – України!

З Днем Української Державності!

Слава Україні!

З повагою, Новобузький міський голова                        Максим ЛАГОДІЄНКО