Фото без описуФото без опису

🫂 Не лише співчуття та вдячність, а й превентивна допомога та супровід на всіх етапах повернення до цивільного життя. Кожному та кожній. Саме такий формат підтримки ветеранів та ветеранок напрацьований в США протягом багатьох останніх років. Тепер провідні американські фахівці готові ділитися власним практичним власним досвідом для відновлення українців, зокрема й колишніх військовослужбовців, які мають травматичний досвід війни.
🤝 Відповідна домовленість досягнута між Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та медичною корпорацією Northwell Health в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська. 
🏥 Найбільший медичний центр штату Нью-Йорк вже допомагав з лікуванням та реабілітацією 35 українських військовослужбовців, а також постійно здійснює підтримку України реанімобілями, обладнанням і консультаційною допомогою.
💬«Партнерство з провідними інституціями США є дуже важливим та корисним. Насамперед це про обмін сенсами. Координаційний центр зможе стати точкою роздачі цього сигналу допомоги від американських партнерів до профільних установ, областей, громад, безпосередньо до цільових груп, що потребують підтримки. Зі свого боку ми можемо збагатити їх компетенції унікальним досвідом українських фахівців у формуванні стійкості, запобігання вигоранню», – наголосила керівниця Координаційного центру, голова ГО Безбар'єрність Оксана Збітнєва.
💬«Принцип діяльності нашої організації - співпраця та партнерство, тому ми завжди шукаємо нових партнерів. Ми поділимось власним досвідом передових форматів плекання ментального здоров’я. Ми вражені досягненнями України, вони орієнтовані на кращі міжнародні практики. Вражає, як вдалося це інтегрувати в систему охорони здоров’я під час війни», – зауважив віцепрезидент Northwell Health Ерік Чіое Пенья.
#тияк