На Миколаївщині стартує пілот Аграрного реєстру

На Миколаївщині стартує пілот Аграрного реєстру

5 лютого розпочнуться виїзди мобільних груп операторів в ОТГ  Миколаївської, Київської, Черкаської, Одеської, Львівської, Волинської областей для допомоги у внесенні відомостей про агровиробників у Державний аграрний реєстр.  

Увага! Погіршення погодних умов!

Увага! Погіршення погодних умов!

 Доводимо оперативну інформацію Миколаївського обласного центру з гідрометеорології (Миколаївський гідрометеорологічний центр) від 03.02.2020:

Футбольна збірна мерів України взяла участь в турнірі до дня Соборності

Футбольна збірна мерів України взяла участь в турнірі до дня Соборності

З нагоди Дня Соборності України відбувся ІІІ щорічний футзальний турнір між командами органів місцевого самоврядування. Цього разу захід пройшов 1 лютого у м.Кам'янець-Подільський і зібрав представників місцевого самоврядування з різних куточків країни: від Сум до Івано-Франківщини, від Чернігова до Одещини. Змагалися команди Чортківської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Хмельницької, Городенківської, Кам’янець-Подільської міських рад, а також збірна мерів України.

Мінрегіон розпочав публічне обговорення проєкту Закону України " Про упаковку та відходи упаковки"

Мінрегіон розпочав публічне обговорення проєкту Закону України " Про упаковку та відходи упаковки"

Проєкт Закону розроблено Міністерством розвитку громад та територій України на виконання Плану реалізації державної політики  по досягненню цілі 10.7 «Українці відповідально поводяться з побутовими відходами та не засмічують навколишній життєвий простір» Програми діяльності Уряду. На сьогодні в Україні відсутня система для роздільного збирання та відновлення відходів упаковки, що призводить до втрати мільйонів тон ресурсоцінних матеріалів, які потенційно можуть бути повернуті в економічний обіг та слугувати сировиною для вироблення нових продуктів. Також в українському законодавстві не визначені правові та організаційні засади для організації ефективної та стійкої системи управління  відходами упаковки.

ТОП-10 новацій при передачі в оренду комунального майна ( + презентації 

ТОП-10 новацій при передачі в оренду комунального майна ( + презентації 

23-24 січня у м.Чернівці відбулось засідання Секції АМУ з питань комунального майна. Захід проводився в рамках Проєкту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує АМУ. Читати більше про роботу першогоі другого дня Секції. Під час засідання радник голови Фонду державного майна України, який є одночасно головою Постійно діючої комісії з питань комунальної власності Київської міської ради,Леонід Антонєнко презентував головні новації Закону України «Про оренду державного та комунального майна» №157-ІХ від 03.10.2019 р.? (Л.Антонєнко був співрозробником основних положень Закону України «Про оренду державного та комунального майна» №157-ІХ від 03.10.2019 р. та проєкту постанови Кабміну, якою пропонується затвердити Порядок передачі державного та комунального майна)

Рік медсестринства в Україні - 2020

Рік медсестринства в Україні - 2020

2020 рік став роком медсестринства. Більшість працівників охорони здоров'я в усьому світі - це медичні сестри. Проте роль медсестер у суспільстві та навіть в медичному середовищі залишається недооціненою. МОЗ України планує змінити цю ситуацію та запровадити європейські стандарти медсестринства. Вирішення цього питання потребує не тільки покращення умов праці та підвищення заробітної плати, а комплексного  підходу, що включає більш якісний та сучасний рівень освіти медичних сестер, розширення медичних практик, зміна системи управління. «Ми маємо об’єднати ресурси, знання та експертизу для створення дорожньої карти  на 5-10 років. Медсестра в Україні - це гідна професія, котра сьогодні має бути шанована та гідно оплачуватись», - зазначила Зоряна Скалецька.

Робоча зустріч з помічником народного депутата

Робоча зустріч з помічником народного депутата

28 січня   в актовій залі міської ради  відбулась робоча зустріч з помічником народного депутата  Ігора  Негулевського Олександром  Поліщуком . У зустрічі взяли участь міський  голова Максим Лагодієнко , голова  Вільнозапорізької ОТГ Олександр Латій  , голова  Новополтавської ОТГ Юрій Медвєдєв, голова  Софіївської ОТГ – Сергій Лозовий, голова районної ради ВасильГаркавенко,заступник голови райдержадміністрації  Михайло Петраківський,начальник КП «Водопровідні мережі» Микола Майстренко, керівники  структурних  підрозділів  міської ради  та райдержадміністрації  .

Діалог з громадськістю

Діалог з громадськістю

 У понеділок  відбулась телефонна гаряча лінія міського голови  Максима Лагодієнка.