Сьогодні,20 квітня,   в місті Баштанка відбулась діалогова платформа « Ключ до успішної інтеграції ВПО» за ініціативи ГО « Центр розвитку місцевої демократії Голос громади» за підтримки ГО «Десяте квітня» та Агенства ООН у справах біженців. Метою  діалогової платформи  є створити майданчик для обговорення та об’єднання зусиль в напрямку розробки та впровадження  довгострокових рішень для ВПО ( внутрішньо переміщені особи), зокрема створення фондів тимчасового та соціального житла на території місцевих ОТГ.

Фото без опису

В заході від Новобузької громади взяли участь начальник відділу з питань інвестиційних проектів та соціально - економічного розвитку Новобузької міської ради, депутат Анна Луценко та голова громадської організації ФЛОКС, яка займається адвокаційними питаннями внутрішньо переміщених осіб , Ольга Дябло.

Анна Луценко привітала учасників від Новобузької  громади та  від  міського голови Максима Лагодієнка. Зазначила, що на території громади зареєстровано 67 осіб, які є внутрішньо переміщеними.

Фото без опису

Під час зустрічі, представники ГО "Десяте квітня", які є менторами в адвокаційних питаннях ВПО, продемонстрували фільм про напрацювання громад по питанню соціального житла. Наша громада також була представлена окремим сюжетом.

По закінченню заходу, наші представники домовились про проведення такої ж зустрічі безпосередньо в Новому Бузі.