Індексація нормативної грошової оцінки земель за 2019 рік

Індексація нормативної грошової оцінки земель за 2019 рік

Плата за землю є одним із основних джерел наповнення місцевих бюджетів. Відповідно до пункту 286.2 статті 286 Податкового Кодексу України платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 цього Кодексу, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Klitschko Foundation запрошує учнів до участі в проєкті «?Обрії майбутнього»!

Klitschko Foundation запрошує учнів до участі в проєкті «?Обрії майбутнього»!

«‎Обрії майбутнього»  — філософський триденний семінар для підлітків, який допоможе навчитись критично мислити, сформувати цілі на майбутнє та визначити свій життєвий шлях. Семінар реалізується в партнерстві з The Aspen Institute Kyiv. 

Ще один крок до запуску Програми доступних кредитів для малого бізнесу: Уряд визначив механізм використання бюджетних коштів

Ще один крок до запуску Програми доступних кредитів для малого бізнесу: Уряд визначив механізм використання бюджетних коштів

Уряд ухвалив постанову для старту програми “Доступні кредити 5-7-9%” з 1-го лютого.  Президент Володимир Зеленський підписав Закон про внесення змін до Бюджету-2020, за якими виділяються 2 мільярди гривень на програму кредитів для підтримки мікро- та малого бізнесу. 

Оголошено XII конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

Оголошено XII конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 17.01.2020 № 128/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги» Координаційний центр з надання правової допомоги повідомляє про проведення з 20 січня по 30 березня 2020 року конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – конкурс). Для участі у конкурсі адвокатам необхідно: 1) Зареєструватися на веб-сторінці http://contest.legalaid.gov.ua з 21 січня по 23 лютого 2020 року, де заповнити онлайн анкету та біографічну довідку; зазначити адресу електронної пошти для отримання інформації у зв’язку з конкурсом; завантажити скановані копії заяви, форма якої встановлена Мін’юстом; усіх заповнених сторінок паспорта (чи іншого документа, що посвідчує особу); свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю та мотиваційного листа (до 500 слів), складеного у довільній формі.

Голова  Миколаївської ОДА доручив керівникам громад навести лад у сфері цивільного захисту та пожежної безпеки на місцях

Голова Миколаївської ОДА доручив керівникам громад навести лад у сфері цивільного захисту та пожежної безпеки на місцях

23 січня міський голова Максим Лагодієнко взяв участь  у нараді  під керівництвом голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександра Стадніка   та за участі керівного складу місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій Миколаївської області. Присутні підбили підсумки роботи сфери цивільного захисту за 2019 рік та визначили основні завдання на 2020 рік. 

Справжній патріот повинен поважати свою культуру, звичаї та традиції

Справжній патріот повинен поважати свою культуру, звичаї та традиції

   Сьогодні,23 січня, у видавництві газети «Вперед» відбулась зустріч із засновником Всеукраїнського народного благодійно – патріотичного проекту «Мій дім – Україна» - Біликом  Борисом Івановичем за участі  директора ПП «Видавництво газети «Вперед» Євгена Логінова , заступника  Новобузького  міського голови Єгора Остапенка, голови районної ради Василя Гаркавенка,директора КУ « Новобузька  централізована бібліотечна система» Лариси Кочерги та  волонтерів з Баштанщини  Володимира  Яника та Олександра Дорошенка .

Виборча система  для місцевих виборів України

Виборча система для місцевих виборів України

1 січня 2020 року вступив у дію Виборчий кодекс України (Закон № 396-ІХ від 19.12. 2019р.), який передбачає низку новацій щодо проведення місцевих виборів. Таким чином вибори місцевих рад та голів громад у жовтні цього року відбуватимуться за новими правилами.  ДВІ РІЗНІ ВИБОРЧІ СИСТЕМИ НА МІСЦЕВИХ ВИБОРАХ

Президент України Володимир Зеленський присвоїв почесні звання трьом миколаївцям

Президент України Володимир Зеленський присвоїв почесні звання трьом миколаївцям

21 січня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України». В Указі відзначено і три жителі Миколаївської області.  Зокрема, почесне звання «Заслужений вчитель України» присвоєне Івану Мєшкову – вчителю Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 54 Миколаївської міської ради.  Звання «Заслужений журналіст України» присвоєне Людмилі Ніколайко - члену правління Миколаївської обласної організації Національної спілки журналістів України.

 Як розрахувати орендну плату за пай!?

 Як розрахувати орендну плату за пай!?

 Порядок укладення договору оренди Згідно із частиною четвертою статті 124 Земельного кодексу України передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, здійснюється за договором оренди між власником земельної ділянки і орендарем.