АМУ запрошує об’єднані територіальні громади приєднатись до проєкту «Соціальна громада»

АМУ запрошує об’єднані територіальні громади приєднатись до проєкту «Соціальна громада»

Міністерство соціальної політики поширює пілотний проєкт «Соціальна громада» на всю Україну. Цей програмний комплекс дозволить опрацьовувати документи в електронному вигляді, що скоротить час прийняття рішення вдвічі. Завдяки «Соціальній громаді» створюється «електронна» справа заявника і за один робочий день файл передається до органів соціального захисту населення райдержадміністрацій. Фахівець самостійно заповнює в електронній формі заяву та декларацію, що дозволяє уникнути помилок при заповненні документів заявником.

Президент підписав закон щодо посилення захисту осіб з інвалідністю при здійсненні містобудівної діяльності

Президент підписав закон щодо посилення захисту осіб з інвалідністю при здійсненні містобудівної діяльності

Президент України підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності» № 473-ІХ, який Верховна Рада України схвалила 16 січня 2020 року. Закон передбачає здійснення конкретних заходів, що дозволяють пристосувати житло та навколишнє середовище до потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності.

Увага! Громадське обговорення  проекту  тексту та музики гімну міста Новий Буг

Увага! Громадське обговорення проекту тексту та музики гімну міста Новий Буг

Новобузька міська рада повідомляє про те, що рішенням Новобузької міської ради  від 05 листопада 2019р. № 37 було оголошено конкурс на проект тексту та музики гімну міста Новий Буг, кінцевий термін подачі гімну міста Новий Буг закінчився 5 лютого 2020 року, за період подачі гімну (тексту та музики) до міської ради надійшов лише один гімн, який оприлюднюємо для його оцінювання жителями міста (з питань пропозицій та зауважень звертайтеся до Новобузької міської ради, пл. Свободи, 42 каб. № 4 до 19.02.2020 року).

Про скликання  чергового засідання виконавчого комітету міської ради

Про скликання чергового засідання виконавчого комітету міської ради

 Новобузька міська рада повідомляє про  скликання чергового засідання виконавчого комітету міської ради, яке відбудеться 11 лютого 2020 року о 10.00.год в сесійній залі міської ради за адресою : м. Новий Буг,вул. Площа Свободи,42.

Додаток ДІЯ запрацював. Як завантажити

Додаток ДІЯ запрацював. Як завантажити

В Україні врешті запустили мобільний додаток Дія. В перспективі, цей сервіс має об'єднати всі державні послуги на одній платформі. Сервіс працює у вигляді мобільного додатку та сайту.

Конкурс на  проект тексту та музики гімну міста Новий Буг завершено

Конкурс на проект тексту та музики гімну міста Новий Буг завершено

З метою збереження й примноження історичних та культурних традицій, виховання у громадян почуття патріотизму та гордості за своє місто  міською радою проводено конкурс з відбору проекту тексту та музики гімну міста. Конкурс тривав з 05 .11.2019. по 06.02.2020.  Участь у ньому могли брати   як фізичні, так і юридичні особи, незалежно від професійного рівня, віку та громадянства. На конкурс приймалися авторські (або створені спільно) твори тривалістю до 3-х хвилин. Текст і музика твору повинні виражати почуття патріотизму, поваги до історії, культури, традицій українського народу і відповідати жанровим особливостям гімну (яскравість та урочистість звучання, чіткість ритму, виразність мелодії тощо).Текст має відображати славне минуле і сьогодення міста.

Уряд затвердив тарифи на визначений перелік медичних послуг

Уряд затвердив тарифи на визначений перелік медичних послуг

5 лютого Уряд ухвалив Програму медичних гарантій з 1 січня 2020 року для первинної та з 1 квітня 2020 року для вторинної, третинної, екстреної, паліативної медичної допомоги та медичної реабілітації. Також Програма медичних гарантій для населення діятиме для реімбурсації ліків при серцево-судинних захворюваннях, бронхіальній астмі та цукровому діабеті ІІ типу. Держава фінансуватиме такі послуги через Національну службу здоров'я України. На Програму медичних гарантій на 2020 рік виділено 72 млрд гривень. Вже з 1 лютого 2020 року заклади охорони здоров’я розпочали укладати договори з Національною службою здоров’я.

Міжнародний Форум «Smart Building» відбудеться в Києві 18-19 лютого 2020 року

Міжнародний Форум «Smart Building» відбудеться в Києві 18-19 лютого 2020 року

18-19 лютого 2020 року у Києві проводиться міжнародний форум Smart Building  - міжнародна професійна виставка і конференція, що демонструє світові і українські досягнення в галузі інтелектуальних систем і автоматизації, енергоефективності та smart-рішень для створення «розумного будинку» і «розумного міста». Асоціація міст України традиційно виступає партнером заходу.

Ліквідували корупційну складову в реєстрації земельних ділянок, – Олексій Гончарук

Ліквідували корупційну складову в реєстрації земельних ділянок, – Олексій Гончарук

Про це повідомив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час презентації мобільного додатка “Дія”.Запрацювала безкоштовна функція перевірки обмінних файлів, необхідних для реєстрації земельних ділянок. Рівень відмов у реєстрації скоротиться до 4%.