До уваги керівників  фермерських господарств Новобужжя!

До уваги керівників  фермерських господарств Новобужжя!

 Відповідно до Указу Президента України від 08 листопада 2019 р. № 837 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» до 30 березня 2020 року має бути впроваджений пілотний електронний фермерський реєстр, метою якого є спрощення доступу програм державної підтримки, банківського фінансування.

Форум " Молодь   Offline" відбудеться 24 січня у Тернополі

Форум " Молодь Offline" відбудеться 24 січня у Тернополі

24 січня в м.Тернополі відбудеться Молодіжний форум «Молодь Offline», у рамках якого запланована урочиста передача статусу «Молодіжна столиця України» від міста Кам’янця-Подільського до міста Тернополя. У форумі візьмуть участь представники влади, громадськості та ЗМІ. У рамках програми на гостей чекають:

На сесії міської ради депутати  вирішували актуальні питання громади

На сесії міської ради депутати вирішували актуальні питання громади

Сьогодні,17 січня, перед проведенням  сесії відбулось спільне засідання депутатських комісій, де були  розглянуті та обговорені питання що стосувались затвердження структури та чисельності виконавчого апарату міської ради на 2020 рік, прийняття майна з комунальної власності Новомихайлівської сільської ради у комунальну власність Новобузької міської ради , про передачу з балансу Новобузької міської ради в господарське відання та на баланс комунального підприємства Новобузької міської ради «Добробут» артезіанської свердловини та бювету в с. Новодмитрівка, внесення доповнень до Програми міської ради « Соціальний захист» на 2016 – 2020 роки, про внесення доповнень до Положення про порядок надання допомоги на поховання деяких категорій осіб та Положення про порядок та умови виплати одноразової матеріальної допомоги громадянам за рахунок коштів міського бюджету.

Прийнято Закон " Про  повну загальну середню освіту"

Прийнято Закон " Про повну загальну середню освіту"

Цей Закон визначає правові, організаційні та економічні засади функціонування і розвитку системи загальної середньої освіти. Згідно із Законом, основними завданнями законодавства України про загальну середню освіту є:

Н-11 та Н-14 увійшли до затвердженого Урядом переліку доріг державного значення, які будуть відновлюватись у 2020 році

Н-11 та Н-14 увійшли до затвердженого Урядом переліку доріг державного значення, які будуть відновлюватись у 2020 році

Сьогодні, 15 січня, розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджено перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2020 році та обсягів бюджетних коштів для їх фінансування за рахунок спеціального фонду державного бюджету за бюджетною програмою 3111020 «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення». Про це після засідання Уряду повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

АМУ: збереження залишків субвенцій місцевим бюджетам необхідне для середньострокового бюджетного планування

АМУ: збереження залишків субвенцій місцевим бюджетам необхідне для середньострокового бюджетного планування

На розгляді у Комітеті з питань бюджету знаходиться проєкт Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо збереження на рахунках відповідних місцевих бюджетів коштів, які надійшли за субвенціями з державного бюджету в попередні роки, а також коштів загального фонду державного бюджету, передбачених для фінансування проектів Державного фонду регіонального розвитку, для здійснення відповідних витрат з урахуванням та збереженням їхнього цільового призначення» №2639 від 19.12.2019.

Максим Лагодієнко провів  нараду з питань забезпечення життєдіяльності бюджетних  установ району

Максим Лагодієнко провів нараду з питань забезпечення життєдіяльності бюджетних установ району

Сьогодні, 15 січня, міський голова Максим Лагодієнко  спільно з членами  депутатської комісії з питань планування та бюджету провів  робочу нараду за участі  голови районної ради,керівництва  райдержадміністрації та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації щодо уточнення розподілу    помісячних асигнувань  субвенції , яка була надана з бюджету міської ради – районному бюджету.

Олексій Гончарук: В Україні зроблено ще один крок для запуску програми кредитів під 5-7-9% для підтримки мікро- та малого бізнесу

Олексій Гончарук: В Україні зроблено ще один крок для запуску програми кредитів під 5-7-9% для підтримки мікро- та малого бізнесу

В Україні зроблено ще один крок для запуску програми кредитів під 5-7-9% для підтримки мікро- та малого бізнесу, на яку передбачено 2 млрд грн. Така можливість відкрита сьогодні – Парламент підтримав у цілому 261 голосом урядовий законопроект №2589 про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо Фонду розвитку підприємництва.